Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Καρναβάλι στην Αγία Βαρβάρα

.

Την Καθαρά Δευτέρα ο παλμός της Αποκριάς θα χτυπά στην επαρχία Μονοφατσίου, όπου θα γίνει παρέλαση αρμάτων και προσφορά εδεσμάτων... Ένας θεσμός που μετράει περισσότερα από 40 χρόνια διοργανώνεται και φέτος, την Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου και ώρα 1 το μεσημέρι, στην Αγία Βαρβάρα Μονοφατσίου.
Το Αγιοβαρβαρίτικο Καρναβάλι και γενικότερα τα δρώμενα των Αποκριών που πραγματοποιούνται στην Αγία Βαρβάρα όλα αυτά τα χρόνια έχουν επηρεάσει πολλούς ανθρώπους, αλλά και ολόκληρες κοινότητες, οι οποίες δημιούργησαν αργότερα τα δικά τους ξεχωριστά δρώμενα.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας, συνεργαζόμενος με όλους τους θεσμοθετημένους φορείς του χωριού (Νηπιαγωγεία, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, Ακαδημία Ποδοσφαίρου, Ομάδα Νεολαίας, Αγροτικό Συνεταιρισμό, Σύλλογο Κιλοτοφόρων, Σύλλογο Αξέντι, Κοινότητα & Δήμο), θα κάνουν ό,τι μπορούν ώστε το Καρναβάλι του 2015 να είναι ξεχωριστό τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους θεατές.


Ήδη πολλά είναι τα άρματα που προετοιμάζονται και αναδεικνύουν την εφευρετικότητα των συμμετεχόντων. Μην ξεχνάτε όμως ότι το Καρναβάλι της Αγίας Βαρβάρας είναι παραδοσιακά χιουμοριστικό και σατιρικό. Οπότε η επικαιρότητα θα παρουσιαστεί με ένα ιδιαίτερο και πολύ χαρούμενο τρόπο.
Η παρέλαση των αρμάτων θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος όλου του κεντρικού δρόμου της Αγίας Βαρβάρας, ενώ η κορύφωση της παρέλασης θα γίνει έξω από την αυλή της εκκλησίας, όπου και θα παρουσιαστούν, ίσως και να βαθμολογηθούν. Αμέσως μετά το Καρναβάλι θα προσφερθούν δωρεάν νηστίσιμα εδέσματα και η παραδοσιακή φασολάδα για συμμετέχοντες και θεατές, ενώ δεν μπορεί να λείψει και το παραδοσιακό γλέντι. Οι διοργανωτές περιμένουν τον κόσμο για να ξεφαντώσουν παρέα και να εφοδιαστούν με θετική ενέργεια για το υπόλοιπο του έτους!

Το  Αγιο- Βαρβαρίτικο Καρναβάλι έχει το δικό του χρώμα. Βασίζεται στον αυθορμητισμό, στις απλές αλλά όμορφες και έξυπνες παρουσίες και κυρίως στην απλότητα, που το κάνει όμως να ξεχωρίζει…

Για τη δημιουργία του Καρναβαλιού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας, συνεργάζεται με όλους τους φορείς και συγκεκριμένα:

Νηπιαγωγεία,

Δημοτικό Σχολείο,

Γυμνάσιο και Λύκειο,

Ακαδημία Ποδοσφαίρου,

Ομάδα νεολαίας,

Αγροτικό Συνεταιρισμό,

Σύλλογο Κιλοτοφόρων,

Σύλλογο Αξέντι,

Τοπική Κοινότητα

και Δήμο Γόρτυνας!





2 σχόλια:

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΚΤΑ!!